Energiemonitoring

Home E Energiemonitoring

Waarom energiemonitoring?

Energiemonitoring geeft inzicht in uw energieverbruik. Om kosten te besparen en slimme maatregelen te nemen. Vaak zien wij bij bedrijven dat de energiekosten een jaarlijks terugkerende post op de balans is, die men voor lief neemt en waar men niet kritisch naar kijkt. Maar juist door het monitoren van energie maken wij voor u inzichtelijk dat hier heel veel geld te besparen valt.

Wat valt er te besparen?

Als u constant inzicht heeft in uw energieverbruik, kunt u ook zien wanneer u kunt besparen. Soms heeft dit betrekking op de manier waarop energie verbruikt wordt. Door kritischer te kijken wanneer verlichting wel of niet aan moet of door de verwarming iets lager te zetten, kunnen dan al kosten worden bespaard. Andere energiebesparende oplossingen – zoals ledverlichting – vragen om een investering. Echter, deze verdienen zichzelf in afzienbare tijd terug. Ook zijn er vele mogelijkheden voor het financieren van energiebesparende maatregelen of het aanvragen van subsidies. Wij vertellen u daar graag meer over.

Daarom

Wat is de rol van DBO energie?

Wij geven inzicht in uw energieverbruik. DBO Energie meet uw energieverbruik en maakt dit voor u inzichtelijk via een klantenportaal op onze website. Daarnaast hebben wij een speciale energie app ontwikkeld. Niet zomaar een app, maar een zeer gebruiksvriendelijke tool.

Uw verbruik is zo altijd en overal opvraagbaar. Dit biedt u optimaal de mogelijkheid om uw energiekosten terug te dringen. Wilt u ook kosten besparen en altijd inzicht hebben in uw energieverbruik? Dan is energiemonitoring van DBO energie de perfecte oplossing voor uw situatie.

Door energiemonitoring van DBO hebben wij inzicht gekregen in ons energieverbruik.
Dit heeft ons veel tijd en geld bespaard.

DBO energie portal en app

Om goed inzicht te krijgen in uw energieverbruik is het verstandig om regelmatig te monitoren. Hiervoor heeft DBO energie een gebruiksvriendelijke portal en app ontwikkeld.  Als gecertificeerd ODA dienstverlener, zijn wij bevoegd om uw slimme meter uit te lezen en de gegevens aan u ter beschikking te stellen. Heeft u nog geen slimme meter? Dan kunnen wij deze voor u aanvragen.