DBO Energie
DBO Energie

Airconditioning

Home E Airconditioning

Airconditioning kopen en installeren met DBO Energie 

Bij DBO Energie weten we hoe belangrijk een comfortabele en efficiënte airconditioning is voor uw huis of kantoor. Of het nu gaat om het verkoelen van uw woning tijdens warme zomerdagen of het verwarmen tijdens koude winteravonden, wij bieden op maat gemaakte airco-oplossingen die passen bij uw specifieke behoeften. 

Airco in huis of kantoor 

Airconditioning kent u waarschijnlijk uit de auto, maar deze technologie wordt steeds vaker gebruikt in woningen en kantoren. Een goed geïnstalleerde airco kan niet alleen de temperatuur regelen maar ook de luchtkwaliteit verbeteren, wat bijdraagt aan een aangenaam leef- en werkklimaat. Bovendien kan een airco ook dienen als aanvulling op uw CV-ketel, wat zorgt voor een efficiënte verwarming van uw ruimtes. 

Soorten airco’s 

Er zijn verschillende soorten airco’s beschikbaar om aan uiteenlopende behoeften te voldoen: 

 • Wand gemonteerde units: Dit is het meest gebruikte model voor huishoudelijk gebruik. Ze zijn effectief en kunnen in verschillende ruimtes worden geïnstalleerd. 
 • Mobiele airco’s: Hoewel ze flexibel zijn, zijn ze minder duurzaam en efficiënt dan vaste units. 
 • Plafondunits: Ideaal voor grotere ruimtes of kantoren. Deze units kunnen aan het plafond of in een systeemplafond worden gemonteerd. 
 • Multi-split systemen: Hiermee kunt u meerdere binnen units op één buitenunit aansluiten, wat ideaal is voor het regelen van verschillende temperaturen in verschillende kamers. 

Voordelen van een airconditioning thuis 

Een airco thuis biedt een aantal van voordelen: 

 • Comfort: Zorgt voor een aangename temperatuur en verbeterde luchtkwaliteit in uw huis. 
 • Flexibiliteit: Biedt zowel koeling als verwarming, wat het hele jaar door comfort biedt. 
 • Energie-efficiëntie: Moderne airco’s zijn energiezuinig en kunnen helpen uw energierekening te verlagen. 
 • Gezondheid: Verbeterde luchtkwaliteit door het filteren van stof, pollen en andere allergenen. 

Airco kopen en laten plaatsen 

Bij DBO Energie bieden we een breed scala aan airconditioning units die perfect passen bij uw behoeften. Onze deskundige adviseurs helpen u bij het kiezen van de juiste airco en zorgen voor een professionele installatie. Dit omvat ook het aanpassen van uw elektrische infrastructuur indien nodig, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe airconditioning. 

Vrijblijvend advies over airconditioning 

Wij bieden vrijblijvend advies om ervoor te zorgen dat u de beste keuze maakt voor uw specifieke situatie. Ons team denkt met u mee bij het maken van een goede keuze en het doen van een slimme investering. Hierbij besteden we aandacht aan technische zaken zoals de optimale plaatsing, het soort gebruik en de kwaliteit van de airco. Zo geven we u een realistisch beeld van uw situatie en helpen we u om een weloverwogen beslissing te nemen. 

Technische overwegingen bij airco installatie 

Bij de installatie van een airco zijn er enkele belangrijke technische overwegingen: 

 • Plaatsing: De locatie van de airco-unit is cruciaal voor optimale prestaties. Dit kan aan de muur, het plafond of in een systeemplafond zijn. 
 • Leidingsysteem: De binnen unit wordt door middel van leidingen aan de buitenunit gekoppeld. Deze leidingen transporteren het koudemiddel en zorgen voor de uitwisseling van warmte. 
 • Aansluitvermogen: Zorg ervoor dat uw elektrische systeem geschikt is voor de airco-unit die u wilt installeren. Dit kan een 1-fase of 3-fase aansluiting zijn. 

Subsidies en financiering 

Er zijn verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar voor de installatie van airco’s. Deze kunnen variëren afhankelijk van uw locatie en de specifieke voorwaarden van de subsidieprogramma’s. Bij DBO Energie helpen we u graag om te navigeren door de beschikbare opties en de best mogelijke financiële steun te vinden voor uw project. 

Airco onderhoud en service 

Een goed onderhouden airco zorgt voor een langere levensduur en optimale prestaties. Bij DBO Energie bieden we onderhoudscontracten aan zodat uw airco altijd in topconditie blijft. Regelmatig onderhoud omvat het reinigen van de filters, het controleren van de koelvloeistofniveaus en het inspecteren van de elektrische verbindingen. Dit helpt om storingen te voorkomen en zorgt ervoor dat uw airco efficiënt blijft werken. 

Airco in verschillende ruimtes 

Airconditioning is geschikt voor verschillende ruimtes in uw huis of kantoor. Enkele populaire toepassingen zijn: 

 • Slaapkamers: Zorg voor een aangename temperatuur tijdens het slapen voor een betere nachtrust. 
 • Woonkamers: Creëer een comfortabele omgeving om te ontspannen met familie en vrienden. 
 • Kantoren: Verhoog de productiviteit en het comfort van uw werknemers met een goed geklimatiseerde werkplek. 
 • Keukens: Houd de temperatuur onder controle tijdens het koken, vooral in de zomermaanden. 
 • Zolderkamers: Houd deze vaak warme ruimtes koel en comfortabel met een efficiënte airco-oplossing. 

Airco voor bedrijven 

Ook voor de zakelijke markt bieden wij uitgebreide airco-oplossingen. Of u nu een klein bedrijf of een groot bedrijfspand heeft, wij helpen u met het verduurzamen van uw werkplek. Door te investeren in airconditioning kunt u niet alleen kosten besparen, maar ook het comfort en de productiviteit van uw werknemers verbeteren. Wij bieden advies op maat en zorgen voor een professionele installatie die aan al uw zakelijke behoeften voldoet. 

Voordelen voor bedrijven 

 • Kostenbesparing: Verlaag uw operationele kosten door te besparen op energie. 
 • Duurzaamheid: Versterk uw merkimago door uw betrokkenheid bij milieuvriendelijke initiatieven te tonen. 
 • Productiviteit: Verbeter de werkomgeving voor uw werknemers, wat kan leiden tot hogere productiviteit. 
 • Subsidies en financiering: Profiteer van diverse subsidies en aantrekkelijke financieringsmogelijkheden voor zakelijke investeringen in airconditioning. 

Andere duurzame energieoplossingen 

Naast airconditioning bieden we bij DBO Energie ook andere duurzame energieoplossingen aan: 

 • Zonnepanelen: Verlaag uw energiekosten en draag bij aan een duurzame toekomst met onze hoogwaardige zonnepanelen. 
 • Ledverlichting: Bespaar op uw energierekening met energiezuinige ledlampen en ledverlichting. 
 • Laadpalen: Installeer een laadpaal thuis of op kantoor en laad uw elektrische auto snel en efficiënt op. 
 • Warmtepompen: Een efficiënte manier om uw huis te verwarmen en te koelen met de warmtepompen van DBO Energie. 

Airco kopen en laten installeren 

Het kopen van een airco is een investering die zich snel terugbetaalt door het verhoogde comfort en de energiebesparingen die het oplevert. Bij DBO energie bieden we airco’s van hoge kwaliteit die betrouwbaar en duurzaam zijn. Onze experts helpen u bij het kiezen van de juiste airco en zorgen voor een professionele installatie. Dit omvat ook het aanpassen van uw meterkast indien nodig, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe airco. 

  Daarom

  Neem vandaag nog contact op 

  Bent u klaar om te profiteren van de voordelen van een airco thuis of op kantoor? Neem vandaag nog contact met ons op voor vrijblijvend advies en een offerte op maat. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen bij elke stap van de weg, van het selecteren van de juiste producten tot de installatie en nazorg. 

  Bel ons op 0592-298006 of stuur een e-mail naar info@dboenergie.nl om te beginnen. Bezoek ook onze website voor meer informatie over onze producten en diensten. Maak een duurzame keuze met DBO Energie en geniet van een comfortabel klimaat in uw woning of kantoor. 

  Robert Nijholt

  Eigenaar Studio Dundis (Rolde)

  Airco in ons kantoorpand: zomers en winters de voordelen van een optimale werkomgeving!

  Wenst u meer informatie?