Ledverlichting

Ledverlichting is momenteel de meest energiezuinige manier van verlichten. Door traditionele verlichting te vervangen door ledverlichting, bespaart u 60 – 75% op uw energiekosten. De investering in ledverlichting vindt men vaak hoog. Echter, wanneer u bedenkt dat de ledlamp gemiddeld 40.000 branduren maakt, dan begrijpt u dat het (minder vaak) vervangen van de lampen al een deel van de investeringskosten opvangt.

Minder verbruik met ledlampen

Ledlampen gaan 6 tot 10 keer langer mee dan traditionele verlichting. Het zijn niet langer de felle, blauwwitte lampen die de meeste mensen kennen van de eerste ledverlichting. De kwaliteit en de keuze in kleurwarmte hebben zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. Hoe hoger de kleurtemperatuur, hoe koeler het licht.

Ons energieverbruik is behoorlijk gedaald sinds we ledverlichting gebruiken. Ook hebben we nu meer en beter licht, waardoor onze printkleuren beter tot hun recht komen.

Harm Lemmen

directeur, Repro Service Lemmen

Voordelen ledverlichting

 • VEILIG
  Een ledlamp heeft geen kwetsbare gloeidraad maar een diode: deze is veel minder kwetsbaar en maakt een ledlamp meer tril- en schokbestendig. Ook is er bij ledverlichting geen kans op explosiegevaar, zoals bij tl-verlichting. Ledverlichting maakt geen gebruik van gas.
 • STRALINGSVRIJ
  Ledverlichting geeft geen ultraviolette of ultrarode straling af, waardoor toepassingen in een kwetsbare omgeving (zoals de voedings- en textielindustrie of musea) ook zeer geschikt zijn.
 • HOOG RENDEMENT
  Ledlampen geven 10 – 20% meer lichtopbrengst, waardoor in veel gevallen het aantal lampen in een ruimte teruggebracht kan worden. Dit levert u een nog hogere besparing op.
 • KOSTEN BESPAREN
  Zoals al eerder vermeld verbruikt de ledlamp minder energie bij een gelijke lichtopbrengst. Hierdoor verdient een investering in ledverlichting zich binnen 3 jaar terug. Dankzij de huidige subsidies wordt deze terugverdientijd verder teruggebracht naar 1 tot 2 jaar.
 • DIRECT VOLLE LICHTOPBRENGST
  Ledlampen hebben geen opwarmtijd nodig, zoals gasontladings-, spaar- en tl-lampen. Na inschakelen geven ledlampen direct de volle lichtopbrengst.
 • MINDER WARMTEONTWIKKELING
  Bij gloeilampen wordt 90% van de energie omgezet in warmte. Bij ledlampen is dit slechts 10%.

Strong Lumen

DBO energie is partner van het kwaliteitsmerk Strong Lumen. Dit gecertificeerde bedrijf uit China is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van ledverlichting. In hun eigen laboratorium wordt ledverlichting gemaakt met uitzonderlijk goede eigenschappen, waardoor Strong Lumen voorop loopt op de wereldmarkt. Als voorbeeld geldt de tl-buis met een unieke lichtopbrengst van 170 lumen / Watt. Daarnaast kenmerkt Strong Lumen zich door het maken van maatwerk. Al deze eigenschappen heeft DBO energie doen besluiten om nauw samen te werken met dit mooie, innovatieve bedrijf.

Vrijblijvend advies

Wij geven u graag advies, passend bij uw specifieke situatie. Hierbij denken we met u mee bij het maken van een goede keuze en het doen van een slimme investering. Daarbij besteden we aandacht aan technische zaken als lichtkleur, -opbrengst en kwaliteit. Ook zetten we voor u de mogelijke subsidies en terugverdientijd op een rij. Zo geven we u een realistisch beeld van uw specifieke situatie. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

ENERGIEBESPARING

DBO energie adviseert bij energiebesparing. Middels monitoring en installatie van ledverlichting kunt u veel besparen op energie.

ZAKELIJK

KvK: 64161609
BTW: NL855549373B01
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring

© 2018 DBO energie | Alle rechten voorbehouden | realisatie: DZGND.NL | teksten: SL Advies

 

CONTACTGEGEVENS

Ribeshage 20
9408 EB ASSEN

info@dboenergie.nl
06-34032825

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina!