DBO Energie
DBO Energie

Laadpalen

Home E Laadpalen

Laadpaal thuis installeren met DBO energie 

Bij DBO energie begrijpen we het belang van een betrouwbare en efficiënte laadoplossing voor uw elektrische auto. Het installeren van een laadpaal thuis biedt niet alleen gemak, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen. Of u nu een enkele laadpaal wilt kopen of een oplaadpunt voor meerdere auto’s nodig heeft, wij hebben de expertise om u te helpen de beste oplossing te vinden. 

Zelf uw auto opladen 

Het opladen van uw elektrische auto met een laadpaal thuis kan aanzienlijk variëren in snelheid, afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke factor is de aansluiting in uw meterkast. Het kan zinvol zijn om de meterkast aan te passen aan uw specifieke behoeften. Heeft u een 1-fase of een 3-fase aansluiting en hoeveel ampère kan de aansluiting aan? Deze aspecten zijn belangrijk om te bepalen hoe snel uw auto kan opladen. 

Daarnaast is het type auto dat u heeft van belang. Sommige auto’s ondersteunen zowel 1-fase als 3-fase laden. Naast de verschillende laadpalen is het belangrijk om te weten of u de geladen kilowatts via een speciale meter wilt bijhouden, zodat u deze eventueel kunt declareren bij uw werkgever. Dynamic load balancing kan ook nuttig zijn om te voorkomen dat uw stroomnetwerk in huis overbelast raakt. 

De ontwikkelingen op het gebied van laadpalen en stroom opwekken gaan hard. Zo kan het zinvol zijn om pas te gaan laden zodra je voldoende stroom opwekt met je zonnepanelen. Of wil je je auto gebruiken als accu en je huis ermee van stroom voorzien? 
Zoveel wensen, zoveel oplossingen! Overleg met onze adviseur voor de laatste ontwikkelingen!

Voordelen van een laadpaal thuis 

Een laadpaal thuis biedt tal van voordelen: 

 • Gemak: Nooit meer wachten bij een openbaar oplaadpunt. Opladen wanneer het u uitkomt. 
 • Kostenbesparing: Bespaar geld door thuis op te laden in plaats van gebruik te maken van duurdere openbare laadpalen. 
 • Snelheid: Snelladers voor thuis zorgen ervoor dat uw auto sneller oplaadt dan bij een standaard stopcontact. 
 • Controle: Houd uw energieverbruik bij met energiemonitoren en optimaliseer het opladen om te profiteren van de beste energietarieven. 

Laadpalen voor thuis en op kantoor 

Bij DBO energie bieden we laadpalen aan voor zowel thuisgebruik als op kantoor. Of u nu een laadpaal aan huis wilt installeren of meerdere oplaadpunten voor elektrische auto’s bij uw bedrijf wilt plaatsen, wij kunnen u helpen. Onze laadpalen zijn geschikt voor alle soorten elektrische voertuigen en kunnen worden aangepast aan uw specifieke wensen. 

Laadpaal kopen en installeren 

Het kopen van een laadpaal is een investering die zich snel terugbetaalt. Bij DBO energie bieden we laadpalen van hoge kwaliteit die betrouwbaar en duurzaam zijn. Onze experts helpen u bij het kiezen van de juiste laadpaal en zorgen voor een professionele installatie. Dit omvat ook het aanpassen van uw meterkast indien nodig, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe laadpaal. 

Vrijblijvend advies over laadpalen 

Wij geven u graag vrijblijvend advies over de beste laadoplossingen voor uw specifieke situatie. Ons team denkt met u mee bij het maken van een goede keuze en het doen van een slimme investering. Hierbij besteden we aandacht aan technische zaken zoals de optimale plaatsing, soort gebruik en kwaliteit van de laadpaal. Zo geven we u een realistisch beeld van uw specifieke situatie.  

Laadpaal thuis: Wat u moet weten 

Wanneer u besluit een laadpaal thuis te installeren, zijn er enkele belangrijke overwegingen die u in gedachten moet houden: 

 • Type laadpaal: Kies tussen een standaard laadpaal of een snellader, afhankelijk van uw behoeften en de laadsnelheid die u wenst. 
 • Aansluitvermogen: Zorg ervoor dat uw meterkast geschikt is voor de laadpaal die u wilt installeren. Dit kan een 1-fase of 3-fase aansluiting zijn. 
 • Plaatsing: De locatie van de laadpaal moet handig en veilig zijn, met voldoende ruimte voor uw auto om comfortabel aan te sluiten. 
 • Veiligheid: Laat de installatie uitvoeren door een gecertificeerde professional om ervoor te zorgen dat alles veilig en volgens de normen wordt geïnstalleerd. 

Subsidies en financiering 

Er zijn verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar voor de installatie van laadpalen. Deze kunnen variëren afhankelijk van uw locatie en de specifieke voorwaarden van de subsidieprogramma’s. Bij DBO energie helpen we u graag om te navigeren door de beschikbare opties en de best mogelijke financiële steun te vinden voor uw project. 

Oplaadpunten voor elektrische auto’s bij bedrijven 

Naast het installeren van een laadpaal thuis, bieden we ook oplossingen voor bedrijven die oplaadpunten voor elektrische auto’s willen aanbieden. Dit kan variëren van enkele laadpalen op een parkeerterrein tot een uitgebreid laadnetwerk voor uw wagenpark. Het hebben van oplaadpunten bij uw bedrijf kan een groot voordeel zijn voor uw werknemers en klanten, en het toont uw inzet voor duurzaamheid. 

Voordelen van laadpalen bij bedrijven 

Het installeren van laadpalen bij uw bedrijf biedt verschillende voordelen: 

 • Medewerkersvoordelen: Bied uw werknemers de mogelijkheid om hun auto’s op te laden tijdens werktijd, wat hun tevredenheid en productiviteit kan verhogen. 
 • Klantenservice: Voorzie uw klanten van oplaadmogelijkheden terwijl ze uw bedrijf bezoeken, wat uw aantrekkingskracht kan vergroten. 
 • Duurzaamheid: Laat zien dat uw bedrijf zich inzet voor duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken. 
 • Kostenefficiëntie: Bespaar op de lange termijn door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen voor het opladen van uw bedrijfsvoertuigen. 

Andere duurzame energieoplossingen 

Bij DBO energie bieden we naast laadpalen ook andere duurzame energieoplossingen aan: 

 • Ledverlichting: Bespaar op uw energierekening met energiezuinige ledverlichtingen. 
 • Warmtepompen: Een efficiënte manier om uw huis te verwarmen en te koelen met de waterpompen van DBO energie. 
 • Airconditioning: Verkoeling in uw huis of kantoor, het hele jaar door. 
 • Zonnepanelen: Verlaag uw energiekosten en draag bij aan een duurzamere toekomst met zonnepanelen. 

Daarom

Neem vandaag nog contact op 

Bent u klaar om te profiteren van de voordelen van een laadpaal thuis? Neem vandaag nog contact met ons op voor vrijblijvend advies en een offerte op maat. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen bij elke stap van de weg, van het selecteren van de juiste producten tot de installatie en nazorg. 

Bel ons op 0592-298006 of stuur een e-mail naar info@dboenergie.nl om te beginnen. Bezoek ook onze website voor meer informatie over onze producten en diensten. Maak een duurzame keuze met DBO energie en begin direct met besparen op uw energiekosten. 

Harm Lemmen

Directeur van Repro Service Lemmen (Assen)

Een eigen laadpaal bij ons bedrijf: ideaal en onmisbaar voor onze transport-bus!

Wenst u meer informatie?