DBO Energie
DBO Energie

Laadpalen

Home E Laadpalen

Laadpaal bij huis of kantoor?

Een laadpaal is een soort stopcontact voor je elektrische auto, aan de muur of op een paal. Wanneer je jouw elektrische auto (EV) aansluit op een laadpaal wordt het accupakket in de auto opgeladen. 

ZELF JE AUTO OPLADEN

De snelheid waarmee de auto wordt opgeladen kan behoorlijk verschillen en is van veel variabelen afhankelijk. Belangrijk is om te weten hoe de aansluiting in je meterkast is. Uiteraard kan het zinvol zijn om de meterkast aan te passen naar aanleiding van je wensen. Heb je een 1 fase of een 3 fase aansluiting en hoeveel ampère kan de aansluiting aan?

Ook het type auto is belangrijk of je 1 of 3 fase kan laden. Naast de verschillende laadpalen is het belangrijk om te weten of je de geladen kilo watts via een speciale meter wil bijhouden zodat je deze eventueel kan declareren bij je werkgever. Daarnaast kan dynamic load balancing zinvol zijn om zo je stroomnetwerk in huis niet te zwaar te belasten.

De ontwikkelingen op het gebied van laadpalen en stroom opwekken gaan hard. Zo kan het zinvol zijn om pas te gaan laden zodra je voldoende stroom opwekt met je zonnepanelen. Of wil je je auto gebruiken als accu en je huis ermee van stroom voorzien? 
Zoveel wensen, zoveel oplossingen! Overleg met onze adviseur voor de laatste ontwikkelingen!

Daarom

VRIJBLIJVEND ADVIES OVER LAADPALEN

Wij geven u graag advies, passend bij uw specifieke situatie. Hierbij denken we met u mee bij het maken van een goede keuze en het doen van een slimme investering. Daarbij besteden we aandacht aan technische zaken als optimale plaatsing, soort gebruik en kwaliteit. Zo geven we u een realistisch beeld van uw specifieke situatie. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Harm Lemmen

Directeur van Repro Service Lemmen (Assen)

Een eigen laadpaal bij ons bedrijf: ideaal en onmisbaar voor onze transport-bus!

Wenst u meer informatie?