DBO Energie
DBO Energie

Warmtepompen

Home E Warmtepompen

Warmtepompen

Met een warmtepomp verwarm je je huis zonder aardgas. Hiermee wordt je woning een stuk duurzamer. En als je nú een warmtepomp aanschaft, kun je subsidie krijgen. Maar welke warmtepomp is geschikt voor jouw huis of kantoor?

VAN HET GAS AF

Een warmtepomp vervangt je cv-ketel, of werkt met de cv-ketel samen. Dat laatste noemen we een hybride warmtepomp. Je verwarmt je huis en – als de warmtepomp je cv-ketel vervangt – ook het water voor de douche en keuken. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en gebruikt warmte uit de lucht of bodem. Hierdoor is een warmtepomp energiezuinig. Met een warmtepomp heb je minder gas nodig of kun je helemaal van het gas af.
Omdat een warmtepomp stroom verbruikt, is een combinatie met zonnepanelen aan te raden.

WELKE WARMTEPOMP MOET IK NEMEN?

Er zijn veel verschillende soorten warmtepompen. Globaal gezien zijn er 2 varianten: een volledig elektrische warmtepomp (all electric) en een hybride warmtepomp. Een volledig elektrische warmtepomp zorgt niet alleen voor verwarming van je huis, maar ook voor het warme water in de keuken en badkamer. Je cv-ketel kan dan de deur uit en je kan ‘van het gas af’. Hierdoor betaal je ook geen vaste kosten voor de gas-aansluiting meer. Deze oplossing is geschikt als je huis redelijk tot goed geïsoleerd is. We kunnen dit vooraf redelijk goed bepaling aan de hand van metingen. De hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. Ze ondersteunen elkaar. Dit is een praktische tussenoplossing voor het geval je bij kou je huis anders niet warm kan krijgen of wanneer je niet volledig van het gas af wil.

Daarom

VRIJBLIJVEND ADVIES OVER WARMTEPOMPEN

Wij geven u graag advies, passend bij uw specifieke situatie. Hierbij denken we met u mee bij het maken van een goede keuze en het doen van een slimme investering. Daarbij besteden we aandacht aan technische zaken als optimale plaatsing, soort gebruik en kwaliteit. Zo geven we u een realistisch beeld van uw specifieke situatie. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Harm Lemmen

Directeur van Repro Service Lemmen (Assen)

Een eigen laadpaal bij ons bedrijf: ideaal en onmisbaar voor onze transport-bus!

Wenst u meer informatie?